Spot Guidens Historie

2007

Tilbage i 2007 fik jeg ideen til at lave en side dedikeret til danske skatespots, et sted hvor folk kunne finde spots til roadtrips eller spots de havde set i en film.
Ideen kom fra Tacky, som dengang havde omkring 130 spots. Desværre havde deres spotguide ikke særlig meget information, ingen adresse eller link til et kort, så det var ikke nemt at finde et spot med deres spotguide. Jeg mente det kunne gøres bedre, især hvis jeg lavede en side dedikeret til spots, frem for at have en spotguide som en lille ekstra feature på et nyheds site.
Den 10. september 2007 registrede jeg domænet spot-guiden.dk, som har været online siden og jeg blev hurtig enig med mig selv om at en side ikke kan leve på kun at have en liste over danske spots. Derfor begyndte jeg at tage billeder til konkurrencer og lave små billedserier til siden.

2008

Året startede sløvt og jeg begyndte at ligge projektet lidt på hylden, da jeg havde andre ting som tog min tid. Da det blev sommerferie begyndte jeg dog lidt igen og tog ud for at indsamle billeder af spots. Jeg begyndte også at lave på et ordenligt brugersystem, men det hele faldt langsomt til jorden i slutningen af året, da jeg begyndte at koncentrere mig mere om skolen.

2009 & 2010

Jeg færdiggjorde min gymnasiele uddannelse og begyndte på Universitet i 2009 og havde derfor ikke tid til at lave på Spot Guiden, andet end i sommerferien. Det var her jeg for første gang for alvor overvejede at optage video til konkurrencer. Jeg havde overvejet det tidligere, men aldrig rigtig kommet videre, men til Kongeflippet 2009 optog jeg en smule af vert konkurrencen. Kvaliteten var ringe og jeg fik aldrig lagt det op på siden og resten af 2009 blev brugt på Universitet frem for på Spot Guiden.
Det samme gjorde det meste af 2010, men i slutningen valgte jeg for alvor at tag Spot Guiden op igen og begyndte at starte forfra. Designet forblev stort set det sammen, men alt koden bag blev skrevet om og siden cleanet for spots og billedserier.

2011

Den 8. februar 2011 valgte jeg endelig at offentliggøre siden og selvom den dog var langt fra færdig på dette tidspunkt, mente jeg at den havde de nødvendige features til at blive offentliggjort. Desuden havde siden været online i 3½ år i en slags beta-udgave på dette tidspunkt.
I løbet af de første par måneder fik jeg lavet en masse små ting, som oprettelse af bruger, skift adgangskode og anbefal spot. I maj oprettede jeg en Facebook fanpage og en Youtube channel, som skulle bruges til henholdsvis billedserier og videoer, og jeg droppede derfor mit eget system til billedserie, som jeg ellers havde brugt siden 2007.
Den 17. juni åbnede den nye skatepark i Fælledparken og jeg tog derind for at optage eventet, med min nye HD kamera, som jeg havde købt 2 dage inden specifikt til Spot Guiden. En uge senere, den 25. juni kom den første video op på Spot Guiden og det endte med 6 videoer i 2011.
I juli lavede jeg en ekstra feature for brugere, nemlig favoritspots, som gjorde det muligt for brugere at lave en liste over ens favoritspots, så man hurtigt kan finde ens yndlingsspots. I september var jeg på en weekendstur til Aarhus og fik tager billeder af en masse spots på Fyn og i Jylland, så Spot Guiden blev endelig udvidet til andet end Sjælland. 2011 sluttede af med 5 billedserier, 6 videoer, 59 spots og 84 likes på Facebook.

2012

Jeg begyndte i slutningen af 2011 at redesigne siden, samt tilføje/ændre nogle features. Det nye design blev offentliggjort den 8. februar 2012, præcis ét år efter offentliggørelsen af siden. Der er nu en liste over danske skatere og det er muligt at se hvem der er med i en video eller billedserie.